Doe mee!

In onze gemeente gebeurt heel veel. Klik hier om te kijken wat!

 

Informatie

Lees hier alle mogelijke (algemene) informatie aangaande onze gemeente!

 

Contact

We komen graag met u en jou in contact. Klik hier om te kijken hoe.

Catechisatie

Catechisatie betekent eigenlijk: geloofsonderwijs. Dit wordt in onze gemeente -in georganiseerde vorm- m.n. aan de jeugd gegeven. Samen zoeken we naar antwoorden op vragen over God, het geloof in en het volgen van Hem, over het dagelijks leven als gelovige in de huidige maatschappij, etc. Dit doen we in mooie groepen jongeren en een dito catecheseteam.

De catechese is in seizoen 2023-2024 als volgt opgezet;
  • Basiscatechese voor kinderen, die in de groepen 7 en 8 van de basisschool zitten, op woensdag van 19:00 - 20:00 uur. De gebruikte methode is 'On Track'.
  • Mentorcatechese voor jongeren, die in klas 1 van de middelbare school zitten, op woensdag van 19:00 - 20:00 uur. De gebruikte methode is 'Follow Me'.
  • Mentorcatechese voor jongeren, die in klas 2 van de middelbare school zitten, op woensdag van 19:00 - 20:00 uur. De gebruikte methode is 'Follow Me'.
  • Jongerencatechese voor jongeren, die in klas 4 en hoger van de middelbare school of op hun vervolgopleiding zitten (verdeeld over 2 groepen), op woensdag van 20:15 - 21:15 uur. De gebruikte methode is 'Follow Me Next'.

We hopen elkaar telkens te ontmoeten in de Vluchtheuvel. We wensen elkaar een heel goed seizoen!

Belijdenisgroep!

In het afgelopen jaar hebben een aantal mensen uit onze gemeente belijdenis gedaan. Daar zijn we dankbaar voor. Niet iedereen die daarvoor uitgenodigd was, kon of wilde daar toen aan deelnemen. Misschien sta je er inmiddels anders in. Ook seizoen 2023-2024 willen we mensen, die hierover nadenken, de gelegenheid geven, door een belijdeniskring aan te bieden.

Onder leiding van ds. Cees Hendriks gaat deze kring het komende winterseizoen met elkaar in gesprek rond de wezenlijke thema’s van het christelijk geloof. Een seizoen lang samen de Bijbel lezen, thema’s uitdiepen, vragen stellen, hier van hart tot hart over spreken en ontdekken hoe dit jouw geloof vormgeeft. Aan het einde van dit seizoen heb je de gelegenheid om in onze gemeente, of in een andere kerkelijke thuisgemeente, belijdenis van je geloof af te leggen. Maar dit is geen voorwaarde vooraf om met deze kring mee te doen. Ook zij die al (wat) ouder zijn, zijn van harte welkom.

Als je belangstelling hebt, neem dan contact op met ds. Cees Hendriks. Dan kunnen we ook in overleg een geschikt moment prikken voor een eerste bijeenkomst.